La regió

Situació geogràfica

La Torreta es troba a l'eixida de la vila de Corbera, en la vessant de la muntanya, en la Ribera Baixa, a trenta minuts de València i a quinze minuts de les platges.

La vista és preciosa. Primer els tarongers, el poble i el castell medieval de Corbera. Després, els tarongers, els arrossers i per fi el mar.

Al sud oest: la muntanya coberta de pins. Darrere de la casa: pins, oliveres i garrofers.

El clima

El clima és molt agradable tot l'any. Els hiverns són càlids i els estius clements. La mar molt pròxima i l'altitud fan que La Torreta siga un lloc privilegiat.

Que a gust se està en una terrassa tranquila, mirant durant hores el paisatge i sentint com l'aire acarícia la pell! Quina sort gaudir del sol en ple hivern!

Temperatura mitjana en La Torreta: 23°C a l'estiu, 14°C a l'hivern.
Hores de sol per any: 2760 hores.

Les platges

Les platges son netes i immenses, d'aigües transparentes i de temperatura idónea.

Es pot elegir entre platges condicionades, platges tranquil·les i naturals amb dunes de gran valor ecològic. Platges nudistes. Platges apropiades per a pràcticar windsurf i bucejar.

Aquestes platges es consideren com unes de les millors de Europa.

Corbera

Vista desde les terrasses de la casa d'hostes Una sequia, paisatge típic de la Ribera Baixa

L'història: S'han trobat restes arqueològiques en determinats llocs, com coves per exemple, que donen indicis de presència d'habitants prehistòrics (entre el neolític i l'inici del bronze). Però els orígens de Corbera vénen de l'època romana. Després va tindre molta importància en època musulmana fins a la conquista pel rei cristià en 1248. Va ser Vila i Honor de Corbera fins a 1839, quan s'acorda el desmembrament en termes municipals independents (Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà, Riola). Durant la Guerra Civil va patir bombardejos i es va haver de reconstruir l'església parroquial que datava del segle XVI. Corbera conté encara un gran nombre de fatxades modernistes dignes de veure's. I en el camp té cases escampades que denoten la riquesa generada per la cultura dels cítrics de principis de segle XX.

Els monuments: el castell, l'ermita de Sant Miquel, l'ermita del Santíssim Crist, l'Església Parroquial dels Sants-Vicents, les restes de poblat ibèric. També cal veure les fonts naturals: les fontanelles i la font del Batlle.

Església dels Sants-Vicents en Corbera

Les festes: Corbera està considerada com una de les més festeres de la comarca, de manera que es pot aprofitar de les seues festes quasi tot l'any.

Informacions generals

Vies principals de comunicació: autopista A-7 i carretera N-332/A-38;
Aeroport internacional de València–Manises en 30 minuts;
Ferrocarril: parades de Sueca o d'Alzira.

Mapes de situació a petita i mitjana escala.

Habitants:

Comunitat Valenciana: 5 milions de veïns, 11 % d'Espanya.
Província de València: 2,5 milions de veïns.
Capital regional: València, 800 000 veïns.
Corbera: 3500 veïns.

Confortable com el millor hotel, càlida com una casa de hostes, perfecta per a canviar de aires com una casa rural:
La Torreta, en Corbera (València) Espanya.